logo
Voor al uw vragen over voeding en dieet!

Welkom bij Dieetpraktijk Edam-Volendam

Mijn naam is Marieke de Waart-Jongh Visscher en ik ben in 1997 in Amsterdam aan de HVA afgestudeerd als diëtist. Van 1997 tot 2007 heb ik via een organisatie gewerkt als dietist in de eerste lijn en heb veel ervaring opgedaan. In 2007 ben ik gestart met mijn eigen praktijk in de gemeente Edam-Volendam. 

Op deze website vindt u alle informatie over het beroep van diëtist en mijn werkwijze. Heeft u daarna nog vragen, dan kunt u altijd contact met mij opnemen.                                                  

Nieuws:

December 2020

De praktijk mag tijdens de lockdown geopend blijven. Dietisten vallen onder de essentiele medische beroepen en mogen doorwerken op locatie.

 

Aankondiging verhuizing!

Per 1 januari 2021 verhuist de praktijk naar een splinternieuwe ruimte. In het Dijklander Ziekenhuis in Volendam is de Huisartsenpraktijk Volendam nu op de 2e verdieping gevestigd. Op dezelfde verdieping heb ik ook een kamer bemachtigd. De praktijk is per trap of lift te bereiken. Aan de linkerzijde is de wachtruimte voor de patienten van de huisartsen en aan de rechterzijde is de wachtruimte voor de overige patienten/clienten. U mag plaatsnemen in deze wachtruimte en wordt door mij gehaald. 

Het adres is: Heideweg 1 B, 1132 DA Volendam.

Rondom het gebouw is voldoende parkeermogelijkheid. Hieraan zijn geen kosten verbonden. 

Let op; wilt u een mondkapje dragen zodra u het gebouw binnenkomt? In de spreekkamer staat een spatscherm op het bureau en kan het mondkapje af als u dat prettig vindt. 

 

Corona gehad?

De laatste weken krijg ik vaker aanmeldingen van mensen die Corona hebben gehad en daardoor verzwakt zijn. Als het eten niet meer smaakt, de vermoeidheid toeslaat en de situatie maar niet lijkt te verbeteren, kan drinkvoeding een tijdelijke oplossing zijn. Ik kan hiervoor een recept/machtiging maken zodat u flesjes drinkvoeding via de apotheek kan bestellen. Bel me gerust als u hier vragen over heeft. 06 25564251.

 

Januari 2020

Terugblik; 2019 was een weer een goed jaar. Wat opviel is de toename van baby's met klachten die bij koemelkallergie passen. Gelukkig konden we de meeste kinderen en hun ouders goed helpen door de juiste flesvoeding te adviseren, of door moeders die borstvoeding geven op dieet te zetten. Ook ben ik weer veel bij mensen thuis geweest die ziek waren. Helaas komt het steeds vaker voor dat mensen kanker krijgen. Een goede conditie om de behandelingen door te komen is essentieel, extra energie en eiwitten zijn nodig, maar als je moe en misselijk bent is goed eten erg lastig. Neem gerust contact op en vraag om advies. De diëtist is zonder verwijsbrief toegankelijk.